Horlogemerken en fabrikanten

Audemars Piguet
A. Lange &. Söhne
Rolex
Sinn
Patek Philippe
Panerai
Maurice Lacroix
Jaeger-Lecoultre
Montblanc
Breitling
Omega
Tudor
Vacheron Constantin
Franck Muller
Cartier
Nomos
Hublot
IWC

Horloges kopen - Platform met gebruikte horloges en luxe horloges

Ontdek een grote selectie horloges van hoge kwaliteit met certificaat en garantie - vergelijk en winkel veilig

rolex batman
rolex explorer

Rolex

Rolex is vandaag de kroon op de Zwitserse horloge-industrie. Geen enkele andere naam in dit gebied wordt zo herkend of vereerd. Het was het brein van een man, Hans Wilsdorf, die het merk in 1905 voor het eerst oprichtte als horloge-distributeur in een tijd dat polshorloges allesbehalve een realiteit waren. Wilsdorf had echter de vooruitziende blik om het belang van horloges in de niet al te verre toekomst te begrijpen. Om horloges met de hoogste betrouwbaarheid te creëren, ontwikkelde hij daarom uurwerken die in 1914 leidden tot het eerste klasse A precisiecertificaat voor een polshorloge bij de Kew Observatory. Toen in 1926, na het verleggen van zijn focus, ontwikkelde het merk in gevallen het eerste waterdichte horloge met de 'Oyster'-kast. Het merk is met precisie en betrouwbaarheid opgericht en heeft deze kwaliteiten tot op de dag van vandaag geëerd, omdat het deel uitmaakte van vele monumentale evenementen in de 20e eeuw en permanent was uitgerust met Rolex-horlogesymbolen zoals de Day-Date, Submariner, GMT-Master en de Rolex Explorer graveer de naam van het merk al generaties lang in het menselijk bestaan

Patek Philippe

Geen enkele andere naam in de horlogemakerij wordt zo vereerd als die van Patek Philippe. Het merk, opgericht in 1839, is nu een van de weinige Genève-horlogefabrikanten in familiebezit. Met een perfect gebalanceerde traditie en innovatie heeft Patek uurwerken weinig of geen gelijken. Als gevolg hiervan herkende het merk in 2009 het zegel van Genève niet voor zijn eigen certificeringszegel, het Patek Philippe-zegel. Omdat op industrieel niveau de kwaliteit die een Patek Philippe horloge biedt moeilijk te vergelijken is met die van andere merken en wordt overwogen voor een eerlijke vergelijking. Het ligt in de aard van het merk dat het altijd de normen overschrijdt die in de hele industrie aanvaardbaar zijn. Het meest verrassende is natuurlijk dat deze normen niet alleen zijn voorbehouden aan de grootste complicaties van het merk. Deze hoge normen worden gegeven aan de meest elementaire horloges in Eckstein-collecties zoals Calatrava en Nautilus.

Patek Philippe
Patek Philippe
Omega speedmaster
Omega speedmaster

Omega

Omega, opgericht in 1848, is al lang een begrip in de Zwitserse horlogemakerij, die synoniem blijft met het maken van horloges, precisie en innovatie, en heeft veel van de meest baanbrekende technologieën in de industrie geïntroduceerd, waaronder revolutionaire coaxiale echappement. In 2015 creëerde Omega samen met het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS) de Master Chronometer-certificering, de hoogste teststandaard voor de Zwitserse horloge-industrie. Het eerste horloge dat uit deze rigoureuze nieuwe tests naar voren kwam, was de Globemaster. Het merk kenmerkt zich ook door zijn pioniersgeest. In 1965 werd de Speedmaster officieel gecertificeerd door NASA voor alle bemande missies. Omega-horloges vergezellen astronauten op alle zes maanlandingen en blijven een officieel onderdeel van NASA-apparatuur. Omega blijft ook de enige horlogemaker die 27 keer de officiële tijdwaarnemer is geweest op de Olympische Spelen.

Audemars Piguet

Audemars Piguet werd in 1875 opgericht door Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet en wordt nu beschouwd als een van de grootste namen in de Zwitserse uurwerken. Met universele iconen zoals de AP Royal Oak, ontworpen door de onsterfelijke Gerald Genta, en de AP Royal Oak Offshore, die later voortkwam uit het oorspronkelijke ontwerp van Genta, staat het merk nu bekend om baanbrekende vooruitgang in horlogemakerij onder zijn Concepts-collectie. Het huis van Audemars Piguet is gelegen in het hart van de Vallée de Joux, Le Brassus, waar het voortdurend nieuwe grenzen overschrijdt op het gebied van design, materialen en moderne uurwerken knowhow. Maar wat AP vandaag de dag nog meer bezit, is dat weinig andere merken erin geslaagd zijn om in de 21e eeuw culturele relevantie te bereiken. Een AP-horloge bestaat niet meer als horloge, maar is een symbool geworden dat vaak wordt gedragen door sport, film en beroemdheden uit vele andere delen van de wereld.

Audemars Piguet
Audemars Piguet